Få styr på angsten – Københavns Universitet

Center for Angst > Få styr på angsten

Få styr på angsten

FÅ STYR PÅ angsten er et forældrebaseret selvhjælpsprogram til børn i 1. til 6. klasse. Ved at deltage i programmet lærer forældre alt, hvad de har brug for at vide, for at kunne behandle deres barns moderate angst i hjemmet. Forældrene lærer blandt andet hvordan de skal bruge de medfølgende manualer til sig selv og barnet. Manualerne giver detaljerede beskrivelser af hvad man skal gøre, for at få styr på angsten.

FÅ STRYR PÅ angsten er udviklet af Center for Angst på baggrund af over 10 års erfaring som specialister i behandling af børns angst. Programmet tager udgangspunkt i kognitive adfærdsterapeutiske principper. Center for Angst har undersøgt effekten af programmet og foreløbige resultater viser, at både børn og forældre oplever en signifikant forbedring. Både mødre og fædre beskriver, at effekten har været stor.

FÅ STYR PÅ angsten gennemføres over 10 uger. Forældre deltager i 2 workshops á 2 timer. Ved at bruge manualerne i hjemmet vil familien blive ført fra tema til tema fra uge til uge. Der sættes ca.  1 time af til at gennemgå hvert tema en gang om ugen og derudover tid til at øve nye færdigheder.

Kommunal implementering af FÅ STYR PÅ angsten:

Læs mere om dette her