Til forældre – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Center for Angst > Til forældre

Til forældre til børn og unge med angst

Ingen forældre ønsker at se deres barn lide. Børn og unge med angst lider under deres vanskeligheder og forældre prøver derfor at hjælpe deres barn/den unge til at overvinde angsten så godt de kan. Desværre vil man ofte som forældre komme til at fastholde barnet/den unge i angsten, fordi man forsøger at hjælpe barnet med at undgå det ubehag angsten fører med sig. Som forældre til børn og unge med angst står man derfor overfor en særdeles svær opgave – man er nødt til at tillade og hjælpe barnet/den unge med at udholde at være i angsten for at overvinde den. Derfor skal man vælge en behandling, der har vist sig at være effektiv, så man ikke udsætter sit barn for unødigt ubehag.

I Center for Angst fastholder vi, at vi må forstå barnets/den unges vanskeligheder for at kunne målrette behandling. Vi har derfor en visitations- og undersøgelsesprocedure som er grundigere end man ofte oplever når man søger behandling. Vi mener også, at det er vigtigt at følge op på barnets/den unges udvikling efter behandling, hvorfor vi tilbyder en efterundersøgelse når behandlingen slutter. Denne undersøgelse kan bruges til at sikre, at barnet/den unge får den rette støtte fremadrettet.

Familierne modtager mod betaling undersøgelse og behandling målrettet barnets/den unges vanskeligheder, samt bidrager til udvikling og kvalitetssikring af nye effektive behandlingsmetoder, som led i den forskning der foretages i centret. Som et nyt tiltag, vil familiernes deltagelse også hjælpe fremtidens psykologer til at blive bedre til at identificere og afhjælpe angst hos børn/unge gennem træning og undervisning i centret.