DR1: Børn grebet af angst – Københavns Universitet

31. maj 2016

DR1: Børn grebet af angst

Angst

1. juni kl. 21.00 på DR1: I de to dokumentarprogrammer ’Børn grebet af angst' følger man fire børn og deres familier igennem et behandlingsforløb mod angst.

I to dokumentarprogrammer ’Børn grebet af angst’ følger DR1 fire børn og deres familier igennem et behandlingsforløb mod angst.

De seneste 10 år har man i den regionale psykiatri oplevet en fordobling i angsttilstande blandt børn. Undersøgelser viser, at cirka fem procent af børn og unge lider af angst i dag, og det gør angst til den største psykiske lidelse blandt unge i Danmark.

Det er invaliderende for de børn, der lider af angst, da helt almindelige hverdagsting kan blive uoverkommelige og det påvirker hele familiens trivsel. Angstlidelser begynder ofte i barn- og ungdommen, og det kan få store konsekvenser for et voksenliv, hvis angsten ikke behandles i tide.

Programmet følger to psykologer, herunder professor mso Barbara Hoff Esbjørn, fra Center for Angst, Institut for Psykologi, som igennem et behandlingsforløb vil hjælpe de to angstramte børn.

Læs mere om programmerne på DR1s hjemmeside.

Se programmet Børn i angstens greb (1:2) på DR's hjemmeside.

Se programmet Børn i angstens greb (2:2) på DR's hjemmeside.